Kysymyksiä?


Heipulis ! (= Jatkan tosiaan tätä blogin pitoa, vaikka anonyymi saikin minut hermostumaan kovasti. /: Mä oon nyt menny vähän sekasin näissä tein kysymyksissä, enkä enään tie mihi pitäis vastata & mihin ei, joten - olkaa kilttejä - & laittakaa tähän kaikki bloggeriin liittyvät kysymyksenne, niin koitan vastailla mahdollisimman moneen & niihin joiden vastauksen tiiän (= Sitte vaa niitä KYSYMYKSIÄ?

Blogi Pulmien loppuko?

Nollaksi. Ei mulla oo enään intoo jatkaa tällästä, ko anonyyminä tullaan huuteleen tänne joitaki valheita. Löysin kommenteista jotka odottavat tarkistusta seuraavanlaisen kommentin: Hohhoijaa, ootpa sitten tehny ns. blogihelppi blogin joka löytyy jo netistä ja kaikki asiat neuvottu täysin samoilla tavoin ja sen blogin JÄLKEEN. Keksi pliis jotain omaa mulkku.

Ensimmäiseks. Mun täytyy myöntää, et seuraan Blogihelppiä blogia (jonne pääset TÄSTÄ) & oonkin löytäny sieltä joitakin ohjeita blogin muokkaamiseen, joita itte en oo vie tienny. Mulla kuitenkin on täällä ohjeita joita sieltä ei löydy & jotka itte Googlettamalla oon löytäny. Tästä syystä oonkin sitten mulkku & muutenkin hyvin paha ihminen. Mun ei oo ollu tarkotus matkii mitenkään Blogihelppiä, vaan halusin oikeesti auttaa ihmisiä, jotka on kysyny multa näitä koodaus juttuja & muita ulkoasuun liittyviä juttuja. Mä koitan kirjottaa noi tekstit niin, ettei ne viittaa mitenkään tohon Blogihelppiin tai sitten tohon toiseen blogiin mitä myös seuraan eli Blogi Haltuun.net:tiä. Mun tarkotus oli auttaa ihmisii, jotka tarvis apuu. Mun tarkotus ei ollut matkia ketään. Oisko noi kaksi eri asiaa?

Toiseks. Mulle olis voitu sanoo toi kyllä päin naamaakin, omalla käyttäjätunnuksella. En tykkää siitä, et tullaan huuteleen tänne anonyyminä. Sellaset ihmiset on pelkureita. Ne ei uskalla kohdata mua kasvotusten, vaan pelkää, et mä tuun huuteleen niitten blogiin jatkoks vie jotakin rumempaa. hahhaa :D Nauran sellasille. En tulis huuteleen sun blogiin mitään sellasta, älä huoli. Mä vaan pirauttaisin pienet kyyneleet täällä kotona, vajoisin itsesääliin & olisin n o l o . yep.

Kolmanneks. Mä oon bloggaaja. Bloggaajien on opittava, et aina ei voi saada pelkästään positiivista kommenttia. Ei niistä pitäisi ottaa niin paljon itteensä. Mut otinko mä? Se on teidän päätettävissänne. Mä en kuitenkaan haluu matkii ketään, tai siis mä en oo matkinu ketään, mutten haluu et kukaan luulee, et matkin jotakin. Koska mä en todellakaan matkinu. 

Neljänneks. Mä pidän tätä blogii täsä yllä ny vie noin 24h. Saatte nähdä tän postauksen & reagoida tähän niinko reagoitte. Laittakaa ihmees kommenttii mitä mieltä ootte. Jos kaikki on sitä mieltä, et mun ei tarvii miettii tollasii pienii vaan jatkaa, niin jatkan, muuten tää oli tässä.

Viidenneks. Miettikää näitä lauseita:
Maailmassa harvemmin on asioita, joita kenelläkään toisella ei olisi. 
-Otetaan esimerkiksi se, että aika monella on otsikko  keskitettynä & aika monella on ohjeet siitä miten se tehdään omassa blogissa, jossakin postauksessa.
Jokainen täällä kirjoittava pikkuruinen bloggaaja on täynnä intoa & inspiraatiota, iloa & hymyä. -Haluaisiko joku teistä mennä pilaamaan sen ihanuuden? Ilmeisesti kyllä.

Kuudenneks. Tää ei oo kenenkään teijän lukijoiden syy. Ei todellakaan oo. Oon pelkästään ilonen, et teitäkin on tupsahtanu yhtäkkii lisää tähän blogiin ! <: Enkä sen takia haluis lopettaa. Mulla on vaan tunne, et haluun näyttää jollekkin, et se mitä se sano raapas mua & syvältä.


: Ihminen, jota kutsuttiin juuri mulkuksi

MITEN OTSIKON & PÄIVÄMÄÄRÄN VÄLIÄ PYSTYY PIENENTÄMÄÄN

heei <: Jippii, otsikko toimii taas ! (8 Multa on kyselty et miten sais postauksen otsikon & päivämäärän väliä pienennettyä. Tässä kuvattomat ohjeet siihen (sorry!). Jos harvempi ymmärsi näillä ohjeilla niin teen sitten toisen, missä on kuvat mukana (=

1. Siirry Ulkoasu --> Muokkaa HTML-koodia.
2. Paina samaan aikaan näppäintä Ctrl & sen kanssa F.
3. Oikeaan ylänurkkaan ilmestyy hakulaatikko. Kirjoita siihen: h3.post-title, .comments h4 {
4. Haku heittää koodia selvästi alemmaksi. Se maalaa koodin jonka pitäisi näyttää tältä:

h3.post-title, .comments h4 {
  font: $(post.title.font);
  margin: .75em 0 0;
}

5. Muokkaa kohdan margin: .75em 0 0; numeroa 75 haluamasi numeroon. (oranssilla koodissa) Mitä pienempi numero sitä pienempi väli & mitä isompi sitä suurempi väli. Pienin mahdollinen luku on 10, jolloin tulee myös pienin mahdollinen väli. Suurimmasta en tiedä.

6. Sitten kun olet vaihtanut numeron haluamaksesi klikkaa Esikatselua & katso toimiiko koodi. Jos se toimii klikkaa Tallenna malli, jos se ei toimi klikkaa kohtaa Poista muutokset & tee se uudelleen. Kyseessä voi kyllä olla myös koodi, joka ei toimi sinun blogi mallillasi. (ilmoita tästä kommenttiboksissa!)

--------------------------------------

Tässähän tää <: oliko tarpeellinen ? & onko kellään ilmenny mitään ongelmia, minkään mun ohjeistuksen kanssa ? /:

MITEN KESKITÄN SIVUT

heipähei ! (= Blogger otsikko ei näytä vieläkään toimivan, mutta eiköhän me saada tää ohje silti ihan selväksi. Aika moni on kysellyt, että miten sivut pystyy sitten keskittämään ? (tsekkaa  postaus, jos et ole kuullukkaan mistään tälläisestä sivujen tekemisestä) Sain nyt löydettyä koodin millä sivut pystyy keskittämään. Tässä ohjeet.1. Siirry kohtaan Malli --> Mukauta


2. Siirry edelleen eteenpäin: Lisäasetukset --> Lisää CSS 
3. Lisää seuraava koodi CSS laatikkoon:
.PageList {text-align:center !important;}
.PageList li {display:inline !important; float:none !important;}
4. Klikkaa Käytä blogissa & käy tsekkaamassa onko sivut keskittyneet. Jos ne eivät toimi tee kaikki uudelleen. Minulla ei valitettavasti ole muita ohjeita tämän tekemiseen.

----------------------------------------------------

Toimiko tämä teillä ? (= Kommentoikaas & kysykää ihmeessä ! 


MITEN KUVIEN VÄLIT PIENEKSI ILMAN FLICKRIÄ

Huomenia ! <; Tässä ois toiveitten mukaisesti ohjeet siihen miten kuvien välit saa pieneksi ilman flickriä.

VAIHTOEHTO YKSI


1. Siirry Malliin.


2. Klikkaa kohtaa Mukauta.


3. Siirry: Lisäasetukset --> Lisää CSS 
4. Liitä seuraava koodi CSS:ään: 
<Variable name="image.border.large.size" description="Image Border Large Size" type="length" default="5px" value="5px"/>
5. Vaihda kohtien 5px numerot viisi numeroiksi 0
6. Sitten vain klikkaat Käytä blogissa & käy katsomassa onko koodi toiminut.


VAIHTOEHTO KAKSI


1. Siirry taas Malliin.


2. Klikkaa kohtaa Muokkaa HTML-koodia.

3. Paina Ctrl & F samaan aikaan, jolloin oikeaan ylänurkkaan ilmestyy hakulokero. Kirjoita siihen seuraava: .post-body { 


4. Blogger heittää koodia automaattisesti aika paljon alaspäin & maalaa hakemasi kohdan oranssilla värillä.  
5. .post-body tekstin alapuolella on kohta line-height: 1.4;. Muuta kohdan 1.4 numeroa pienemmäksi, jos haluat välin olevan pienempi & jos haluat sen olevan suurempi suurenna numeroa. Esikatsele aina välillä & valitse mieleisesi välin koko. 
6. Sitten kun olet tyytyväinen välin kokoon sinä vain painat Tallenna malli.

----------------------------------------------------------------

Ongelmista saa laittaa kommenttia ! (= Mä en voinut laittaa tähän postaukseen otsikkoa, koska blogger jotenkin sekoilee ton otsikon kanssa. Lisään sen sitten myöhemmin (= & heii postausehdotuksia, olisko ?


MITEN TEEN KUVAN JOTA KLIKKAAMALLA PÄÄSEE JOHONKIN TIETTYYN LINKKIIN

Moip ! (= Tässä olisi teille toivottuna ohjeena ohjeet miten teen kuvan, jota kautta pääsen johonkin linkkiin. 


1. Klikkaa kohtaa Ulkoasu.


2. Paina Lisää uusi gadget.
3. Eteesi avautuu laatikko. Selaa sitä & etsi sieltä kohta Kuva. Klikkaa sitä.


4. Lisää kohtaan Linkki haluamasi linkki, minne haluat kuvaa klikkaamalla klikkaavan viedä. 
5. Lisää kohtaan Valitse tiedosto, sitä klikkaamalla kuva, minkä haluat klikattavaksi kuvaksi tulevan.
6. Lopuksi painat vain Tallenna laatikosta sekä Ulkoasu sivun oikeassa ylänurkassa olevaa Tallenna asettelua. 

-----------------------------------------

Tuliko ongelmia ? KYSY ! (; Niitä postaus ideoitakin saa laittaa (=MITEN LISÄÄN ERILLAISEN KURSORIN

heipähei ! (= Kursori eli hiiri on mahdollista muuttaa erillaisten koodien avulla. Toivomuksen mukaisesti päätin kertoa teille, miten sellainen tehdään.

Minulla on vain yksi paikka, josta kursorini valitsen (niitä on useita moniakin, mutta näin minä sen osaan) & täältä niitä löytääkin ihan tarpeeksi. Siirry ensimmäiseksi Cursors 4U:n sivuille. Sinne pääset TÄTÄ KLIKKAAMALLA.


1. Valitse Kategoriasta haluamasi ''teema'' - tarkoittaa siis sitä minkä tyyppisen hiiren haluat.


2. Kun olet löytänyt mieleisen kursorin blogiisi, klikkaa sen kuvaketta. Eteesi avautuu sivu, jossa on tarkempia tietoja hiirestä, sekä kaksi koodia. Kopioi alempi -CSS Style Sheet Only Code- koodi.


3. Siirry koodi kopioitunasi kohtaan Malli --> Mukauta 


4. Lisäasetukset --> Lisää CSS
5. Liitä kopioimasi koodi laatikkoon.
6. Klikkaa Käytä blogissa & sen jälkeen vaikka Tarkastele blogia. Käy tsekkaamassa, onko hiiri blogissasi, jos ei ole tee kaikki uudestaan. 

BONUS
Muistattehan tsekata myös hile hiiren ohjeet? KLIKKAA TÄSTÄ.

---------------------------------------------------------------

Autan jos tulee ongelmia, kommentoikaa siis (;
MITEN LISÄÄN BLOGIINI SIVUJA ?


moikka ! (= mua pyydeltiin tekemään tällästä postausta, missä kerron miten sivut lisätään blogiin. Sivut tarkoittavat siis yleensä blogin bannerin alla olevia linkkejä, joita pääsemällä pääsee esim. lukemaan millainen kirjoittaja kyseisen blogin takana on. Mennääs asiaan (=


1. Siirry kohtaan sivut.

2. Paina Älä näytä & valitse haluatko sivujen näkyvän blogin sivussa vai bannerin alapuolella, jos haluat niiden näkyvän blogisi sivussa valitse Sivulinkit & jos haluat niiden näkyvän bannerin alapuolella valitse Ylävälilehdet.


3. Klikkaa painiketta, jossa lukee Uusi sivu. 


1. vaihtoehto: Kun valitset kohdan Tyhjä sivu, eteesi avautuu samanlainen sivu, kuin postausta tehdessäsi. Voit lisätä kuvia, videoita, linkkejä & tekstiä ihan samanlailla kuin postaustakin tehdessä.


2. vaihtoehto: Kun valitset kohdan Verkko-osoite eteesi avautuuu laatikko, johon sinun on kirjoitettava sana minne linkki vie & liitettävä sivusi osoite. Tällä tavalla voi tehdä esim. Twitter linkin yms.


4. Klikkaa lopuksi Tallenna asettelu & mene kurkkaamaan blogiisi, onko sivut paikoillaan. Sivujen fonttia, kokoa & väriä voit muutella menemällä Malliin & sieltä klikkaamalla sanaa Mukauta. 

------------------------------------------------------

Laittakaa kommenttia jos tuli ongelmia ! (= & hei olisko niitä postaus ehdotuksia ? <;

FAVICONIN TEKEMINEN

Kyseltiin tämän faviconin tekemistä, niin päätin laittaa ohjeet (= Favicon on siis vähän kuin blogisi/ sivustosi ikoni. Tulee aina tuonne linkin eteen, sellainen kuva. 


1. Siirry --> Ulkoasu --> Favicon --> Muokkaa --> Valitse tiedosto --> Tallenna --> Tallenna Asettelu
HUOM. MUISTA, ETTÄ FAVICON ON OLTAVA NELJÖNMUOTOINEN & AIKA PIENI ! 
Neljön muotoisen kuvan, pystyt tekemään vaikka niin, että rajaat kuvan numeroiden avulla 200 x 200. Minun faviconi ovat tuon kokoisia.

----------------------------------------------

Jos et ymmärtänyt tai tuli ongelmia, pistä kommenttia ! (=

YOUTUBE PALKIN TEKEMINEN

MUSTA YOUTUBE PALKKI

1. Siirry YouTubeen & kirjoita hakuun haluamasi kappale. Klikkaa kappaletta.
2. Videon alapuolella on painike Jaa. Paina siitä.
3. Sen jälkeen siitä avautuu youtubevideon linkki. Paina sen jälkeen olevaa Upota painiketta. 
4. Eteesi avautuu koodi pätkä. Kopioi se & siirry blogisi keskeneräiseen postaukseen.


1. Siirry HTML-kohtaan, mikä on Luo painikkeen vieressä. 
2. Vaihda kohdan widht edessä olevia numeroita niiksi numeroiksi, mikä on kuvien leveytesi. Sen näkee myös html:llstä. (sinisellä ympyröidyt ympyrät. ylempi on youtube linkki, alempi kuva)
3. Muuta kohdan height numerot numeroiksi 25. 
4. Sen jälkeen siirry taas kohtaan Luo , esikatsele & katso toimiiko palkki, jos ei, kokeile toistamiseen.
5. Kirjoita postauksesi loppuu & Julkaise !


YOUTUBE PALKIN KESKITTÄMINEN

Lisää koodiin alkuun & loppuun sana <center>MITEN GADGET LISÄTÄÄN

Mooi ! (= Multa kyseltiin, että miten se gadget oikeen lisätään. Tässä ois mun mielestä aika helpot ohjeet siihen.


1. Siirry ensin Ulkoasuun.


2. Eteesi avautuu vaaleansinisellä pohjalla oleva laatikko, jossa on muita laatikkoja. Noita valkoisia laatikkoja sanotaan siis gadgeteiksi. Niiden gadgettien yläpuolella on yleensä vaaleansinisellä pohjalla oleva teksti, jossa lukee Lisää gadget. Paina siitä.
3. Eteesi avautuu taas uusi laatikko. Sieltä voit valita mitä gadgettisi sisältää. Esim. lukijat gadgetin pystyy lisämään näin. (tarkoittaa sitä toimintoa, mistä painamalla voi ryhtyä lukemaan blogiasi)
4. Muista aina lopuksi tallentaa ! BANNERIN TEKO OHJEITA

BANNERIN LISÄÄMINEN BLOGIIN


1. Ulkoasu --> Ylätunniste --> Muokkaa
2. Sulle avautuu siihen uus laatikko. Paina valitse tiedosto.
3. Kun se lataa kuvaa, valitse samalla, haluatko kuvan otsikon & kuvauksen taakse, haluatko kuvan korvaamaan otsikon & kuvauksen vai lisätäänkö kuvaus kuvan jälkeen. Älä ruksita kohtaa, jossa lukee Pienennä kuva sopivaan kokoon.
4. Paina lopuksi tallenna.
5. Paina myös ulkoasusta Tallenna asettelu. Käy tsekkaamassa, menikö banneri oikein, jos et ole tyytyävinen siihen, tee kaikki alusta.

BANNERIN ULKOISENKOON PIENENTÄMINEN


1. Koneessasi pitäisi olla (ainakin suurimmalla osalla on) kuvanmuokkaus ohjelma Paint. Avaa se.


2. Avaa haluamasi tiedosto siirtämällä nuolen vasemmassa kulmassa olevaan siniseen painikkeeseen & painamalla avaa.
3. Sen jälkeen klikkaa painiketta Muuta kokoa. 
4. Eteesi avautuu uusi laatikko. Määritä ensimmäisiin vaaka & pysty numeroihin halumasi luku. Kokeile ensin vaikka viittäkymmentä, silloin kuva on puolet pienempi.
5. Kun saat kuvan haluamaasi kokoon siirrä nuoli taas vasemmankulman siniseen painikkeeseen & paina joko Tallenna tai Tallenna nimellä. Miten itse haluat.

BANNERIN SISÄISENKOON PIENENTÄMINEN

Tee kaikki samanlailla, kuin edellisessä kohdassa (bannerin ulkoisenkoon pienetäminen), mutta kun eteesi avautuu laatikko, josta määrität koon laita pallo kohtaan Kuvapisteet.

BANNERIN KESKITTÄMINEN

Lisää CSS:sään tämä koodi:


.header-outer {
margin-left:90px;
}

Voit muokata sen paikkaa vaihtelemalla numeron 90 pienuutta & suuruutta.

BANNERIN KOON MUUTTAMINEN BLOGGERISSA

BANNERIN KOON MUUTTAMINEN

#header { 
height: 400px; <------ bannerin korkeus
margin: 5px;
border: 0px solid $bordercolor;
text-align: center;
color:$pagetitlecolor;
background-color:#FFFFFF ;

Tee tarpeeksi iso banneri ensin koneella & sitten muokkaat tota kohtaa 400px, niin, että muokkaat noita numeroita suuremmiksi tai pienemmiksi, minkä kokoseks sen bannerin sitten haluutki.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

& jos edelleen tulee jotaki ongelmii näitten kans, ni kysykää ihmees ! (= ja heii niitä postausehdotuksii, olisko ? <;


MITEN SAA KUVAN HAALEAKSI & KUN LAITTAA HIIREN PÄÄLLE SE TUMMENEE


VAIHTOEHTO YKSI

1. Malli ---> Muokkaa HTML-koodia.
2. Paina Ctrl & F. Kirjoita hakuun </head>
3. Kun löydät kohdan kopioit seuraavan koodin sanojen </head> ja </body> väliin:


<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.2/jquery.min.js'/>
<script type='text/javascript'>
$(document).ready(function() {
$(&#39;img&#39;).fadeTo(&#39;slow&#39;, 0.5);
$(&#39;img&#39;).hover(function() {
$(this).fadeTo(&#39;slow&#39;, 1.0);
}, function() {
$(this).fadeTo(&#39;slow&#39;, 0.5);
});
});
</script>

VAIHTOEHTO KAKSI  
(tämä toimi minun blogissani, silloin kun minulla oli tämä käytössä)

1. Malli --> Mukauta -> Lisäasetukset --> Lisää CSS
2. Kirjoita CSS laatikkoon seuraava koodi:

img { filter: alpha(opacity=80); opacity:.80; -webkit-transition: all .3s ease-out; -moz-transition: all .2s ease-out; -o-transition: all .2s ease-out; transition: all .3s ease-out;}

img:hover { filter: alpha(opacity=100); opacity:1.0; -webkit-transition: all .9s ease-out; -moz-transition: all .6s ease-out; -o-transition: all .6s ease-out; transition: all .7s ease-out;}

Huono puoli tässä on vain se, että myös banneri & gadgettien kuvat haalenevat. Googlettamisen mukaan, niitä pystyy muuttamaan numeroita muuttamalla, mutta itse olen kokeillut montaa vaihtoehtoa, enkä ole onnistunut !  ):

---------------------------------------------------------------

Jos tulee ongelmia tämän kanssa, kysykää ihmeess ! (; Uusia postausideoita saa edelleen laittaa :3


MITEN KOMMENTTIBOKSI KESKELLE ?


MITEN KOMMENTTIBOKSI KESKELLE ? 

1. Malli --> Muokkaa HTML-koodia
2. Paina taas Ctrl ja F.
3. Oikeaan ylänurkkaan tulee hakulaatikko. Kirjoita laatikkoon tämä sana: .post-footer {
4. Eteesi pitäisi tulla tälläinen koodi: 

.post-footer {
  margin: 20px -2px 0;
  padding: 5px 10px;

  color: $(post.footer.text.color);
  background-color: $(post.footer.background.color);
  border-bottom: 1px solid $(post.footer.border.color);

  line-height: 1.6;
  font-size: 90%;
}

Liitä font-sizen alapuolelle tämä koodi:  text-align: center;

------------------------------------------------------------

Ja taas jos tulee kysyttäävää, kyselkää ihmeessä ;)

BANNERIN KESKITTÄMINEN & HELPPO SÄDE HIIRI


BANNERIN KESKITTÄMINEN

Lisää CSS:sään tämä koodi:


.header-outer {
margin-left:90px;
}

Voit muokata sitä vaihtelemalla numeron 90 pienuutta & suuruutta

SÄDE KURSORI


Mene ulkoasuun, valitse uusi gadget, valitse sieltä HTML / JavaScript. Liitä seuraava koodi laatikkoon & tallenna.

Voit vaihtaa kursorin väriä, vaihtamalla sanaa red, joksikin toiseksi englannin kieliseksi väriksi.

<script src="http://blogger9.googlecode.com/files/Sparkle.js" type="text/javascript"></script><br /> <script language="JavaScript" type="text/javascript">var colour="red";</script>

KUVIEN KEHYSTEN & NAVIGOINTI PALKIN POISTAMINEN

KUVIEN 'KEHYSTEN' POISTAMINEN:Malli --> Muokkaa HTML-koodia

1. Etsi koodi:
.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);

  background: $(image.background.color);
  border: 1px solid $(image.border.color);

  -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
}

2. Vaihda se tälläiseksi:

.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);

  background: $(image.background.color);
  border: 0px solid $(image.border.color);

  -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
  -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .0);
}

NAVIGOINTI PALKIN POISTAMINEN:

Malli --> Muokkaa HTML-koodia

1. Kopioi ja liitä seuraava koodi minne tahansa html-koodiin. 

#navbar {
height: 0px;
visibility: hidden;
display: none;
}

Joillakin ihmisillä, kuten minulla, tää koodi ei toimi, kuin sellasissa koodeissa, jotka alkavat merkillä #. Joten jos sulla ei toiminu,  kokeile paikkaan, jossa koodit alkavat tällä merkillä: #.


---------------------------------------------------------------------------


Jos tulee kysyttävää, kysykää taas ihmeessä (=

MITEN KESKITÄN POSTAUKSEN OTSIKON & PÄIVÄMÄÄRÄN

Tässä ohjeet miten keskität postauksiesi päivämäärän & otsikon.

OTSIKON KESKITTÄMINEN
1. Siirry Malli --> Muokkaa HTML-koodia
2. Paina Ctrl & F & kirjoita oikeaan ylänurkkaan tulevaan hakuun sana posts.
3. Sen jälkeen rullaat niin paljon alaspäin, että tulee kohta h3.post-title. Liitä h3.post-title koodien/juttujen alapuolelle teksti:  text-align:center;

Koodin pitäisi näyttää tältä: 
h3.post-title, .comments h4 {
  font: $(post.title.font);
  margin: .75em 0 0;
text-align:center;
}

Muista AINA esikatsella ensin, ennenkuin tallennat koodin, jos koodi ei toimi, mieti mikä meni vikaan & poista lisäämäsi koodi.

PÄIVÄMÄÄRÄN KESKITTÄMINEN


1. Etsi ctrl+f tavalla kohta: /* Headings. Sen alapuolella pitäisi olla kohta: 
h2 {
  margin: 0 0 1em 0;
  font: $(widget.title.font);
  color: $(widget.title.text.color);
  text-transform: uppercase;
}

2. Lisää koodin text-transform: uppercasen jälkeen yksi välialaspäin
text-align: center;
}

Koodin pitäisi näyttää tältä: 
h2 {
  margin: 0 0 1em 0;
  font: $(widget.title.font);
  color: $(widget.title.text.color);
  text-transform: uppercase;
text-align: center;
}
}Muista AINA esikatsella ensin, ennenkuin tallennat koodin, jos koodi ei toimi, mieti mikä meni vikaan & poista lisäämäsi koodi.

--------------------------------------------------------------------------------------------Jos tulee kysyttävää, kysykää ihmeessä kommenttiboksissa, autan parhaani mukaan (= 

Blogi apua tarvitseville


Moikka ! :) Tervetuloa lukemaan Blogi pulmia- blogiani. Minä olen Johanna, 14 vuotias tyttönen Satakunnasta. Omistan blogin nimeltä Valkoinen Hattara. Osa on voinutkin törmätä siihen jo täällä. Mulle tulee usein sähköpostiin & välillä kommenttiboksiinkin tuossa mun blogissa kysymyksiä, mun ulkonäöstä, miten esim. saa hiiren, jossa on joku kuva. Mä oon ollu senverran laiska, etten oo millään jaksanu vastata niihin kaikkiin, joten päätin tehä tälläsen oman blogin niille kaikille ohjeille. (= Saatte siis kysyä mitä haluutte, jonka jälkeen koitan ettii kysymyksiinne vastauksen, jos en sitä heti tiedä. Älkää kuitenkaan ruvetko vihaamaan minua, jos en saa vastausta selville. Minäkin olen sentään ihminen. :D Mutta nyt pikimmittäpuheitta. MITÄ HALUAISTTE TIETÄÄ ? ONKO BLOGGERISSA JOTAKIN VIKAA ? OLETTEKO ETSINEET ULKOASUUNNE JOTAKIN TIETOA ? Kertokaa ! Kommentoikaa ! (=